Slimme Abby zoekt veilige haven

19 september 2018

Abby is een zwarte kruising die oorspronkelijk uit Bulgarije zou komen en als Labrador is aangeschaft. Ze is 10 jaar oud en kwam bij ons wonen nadat haar eigenaresse is overleden. Abby is niet veel gewend en heeft een uitgesproken hekel aan autorijden. Ze leefde alleen met haar bazin en werd altijd aangelijnd uitgelaten. Ze kon een paar uur alleen thuis zijn en is blij en vrolijk naar mensen toe. Met de buurkinderen kon ze het ook goed vinden. Ze is dol op eten en heeft de neiging snel dik te worden.

Ik bezocht haar op 19 september en trof Abby in de administratiekamer. Abby kan er niet goed tegen zonder menselijk gezelschap te zijn in het hondenpaviljoen en dus mag ze overdag bij de mensen zijn. Of ze dus goed alleen kan zijn, valt nog te bezien. Tijdens de wandeling gedraagt ze zich meer als een herder dan als een Labrador. Abby is een hond die veel steun zoekt bij haar verzorgers, ze is wat onzeker en wil graag horen dat het goed is. Ze trekt aan de lijn en is dan behoorlijk sterk. Ze is veel te zwaar en moet nodig afvallen. Ze hunkert naar rust en gezelschap en weet op het moment niet zo goed waar ze het zoeken moet. Ze heeft manipulatieve trekjes waar een volgend baasje op bedacht moet zijn. Zo heeft ze in de opvang de mensen zo ver dat ze haar met de hand voeren. Begrijpelijk, ze heeft iets slachtofferigs over zich waar ze prima mee weet te spelen.
Een slimme dame, een overlever maar leren wat meer op eigen benen te staan zou goed voor haar zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht