Huskydame Morti zoekt passend thuis

6 juli 2018

Morti is een klein Huskydametje, 15 kilo weegt ze. Het is een bijna witte hond met wat grijsgekleurde haren op haar rug en twee blauwe ogen. Ze is 12 jaar oud maar nog soepel en heel makkelijk bewegend. Ze zit duidelijk erg goed in haar lijf. Samen met haar Huskyvriend Valker is zij aan ons afgestaan. Er was in het gezin te weinig tijd om passend voor de twee sportieve honden te zorgen. Morti en Valker zijn sporthonden met pensioen. Ze hebben voor de slee gestaan, voor een kar en voor de step. Het zijn -nog steeds- geen honden voor alleen een blokje om maar houden van buiten zijn en bewegen. Morti doet bijzonder pienter aan, ze is neutraal vriendelijk voor mensen van alle leeftijden en laat zich ten opzichte van andere honden niet het kaas van het brood eten. Ze verdedigt kauwstaafjes maar is verder niet een heel goede eter. Morti is een echte wegloper, loslopen kan beslist niet en ook moeten deuren goed gesloten blijven. Morti is niet gecastreerd en is in mei 2018 voor het laatst loops geweest. Tijdens het wandelingetje dat ik met de beide Husky’s maakte, liepen ze rustig mee aan de lijn en waren meer met hun omgeving dan met mij bezig. Geen baasgerichte speelhonden maar atleten in ruste met een onafhankelijke aard. We plaatsen ze het liefste samen maar wanneer u interesse heeft in slechts een van beide, dan is dat bespreekbaar.

Bij interesse in Morti: www.dierentehuisdenbosch.nl

Terug naar nieuwsoverzicht