Waakzaam typ zoekt nieuwe plek

29 mei 2018

Tom is een opvallende alerte hond. Qua uiterlijk op het eerste oog beslist Rottweiler maar hij is fijner van bot en beweegt en reageert vlotter dan -de meeste- Rottweilers. Er zou ook Border Colliebloed door zijn aderen stromen en dat verklaart wellicht zijn vlotte reageren, in zijn uiterlijk zie ik de Border Collie niet.
Tom is 10 jaar oud, loopt goed mee en luistert als een tierelier naar zit en af. Hij schijnt nog meer commando’s onder de knie te hebben maar die hebben we niet uitgeprobeerd. Hij is waakzaam en houdt zijn omgeving goed in de gaten. Hij is verzot op speeltjes maar probeert ze stuk te maken en eenmaal gegeven, blijft gegeven. Terug in zijn verblijf wil hij zijn bal wel ruilen tegen een lekker stuk worst maar hij vindt bezit niet iets om luchtig over te doen, neem dit als nieuwe baas serieus. Hij raakt gespannen van de aanwezigheid van andere honden en kan het alleen met Elvis goed vinden. Hierdoor kan Tom ook niet los lopen, hij schijnt gemakkelijk in conflict te raken met andere honden. Tom is nog fit en hij gaat er graag mee op uit. We proberen Tom samen met zijn vriend Elvis te plaatsen, alhoewel het twee totaal verschillende honden zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht