Kalme Ben zoekt dito thuis

3 mei 2018

Ben werd samen met zijn hondse maatje naar het asiel gebracht. Bens eigenaar leefde teruggetrokken en had alleen met zijn broer en diens vrouw contact. Toen hij getroffen werd door een hersenbloeding moest hij noodgedwongen afstand doen van zijn beide honden. Bens maatje werd snel geplaatst. Met Ben was medisch gezien het nodige aan de hand. Hij is nu, begin mei 2018, bijna zover om op zoek te gaan naar een nieuw adres.

Het samenleven tussen Ben en zijn vorige baas moet liefdevol geweest zijn. Ben is namelijk zachtaardig en bijzonder gesteld op lichamelijk contact met mensen. Hij is een beetje onwennig naar de wereld maar zoekt steun bij zijn verzorgers en slaat zich er dan goed doorheen. Mijn camera vindt hij maar niks, dat grote starende oog dat hem blijft achtervolgen, hij wordt er zeer ongemakkelijk van. Ben is een reu van nog geen 10, hij is geboren in 2010 maar vanwege zijn slechte algehele conditie hebben we hem toch opgenomen in het seniorenhuis. Het is qua doen en laten een oude heer en zoekt een adres dat bij hem past. Hij is enorm in afmeting en gewicht maar heeft een klein hartje en weinig algemene ontwikkeling. Hij is beslist niet nerveus maar kan vol verwondering hem onbekende situaties gadeslaan. Hoe Ben is met kinderen, katten en onbekende andere honden is allemaal niet bekend. Hij kent ook geen commando’s, vond het ritje in de auto beslist niet prettig. Ben heeft een beetje een luie aard maar wat meer lichaamsbeweging zal hem op termijn beslist goed doen.

Terug naar nieuwsoverzicht