Bescheiden erfhond zoekt lief thuis

24 april 2018

Akiki heeft zijn hele leven op 1 erf doorgebracht waar hij nooit vanaf kwam. Hij is elf jaar oud en heel aandoenlijk. Met zijn grote, gespierde lijf is hij heel onwennig. Het liefste ligt hij op zijn kussen in zijn verblijf en beziet dan met een zachte, ietwat verontruste blik, de dagelijkse drukte in en rondom het seniorenhuis. Mee wandelen doet ie liever niet en dat laat hij op een heel zachte manier weten. In een zeer deemoedige houding komt ie naar je toe, duwt zijn grote lijf tegen je aan, duikt weg voor de lijn en gaat weer gauw op zijn kussen liggen. Het is een grote lieverd, zeer bescheiden en onderdanig. Zijn achterhand is, hoewel fors bespierd, niet sterk meer. Voor Akiki zoeken we bij voorkeur weer een erf, een erf dat hij niet af hoeft maar waar wel mensen zijn waar hij bij in de buurt kan liggen en die hem zo nu en dan een aai geven. Een hond die zo weinig ruimte voor zichzelf vraagt, zien we zelden. Akiki’s vorige eigenaren gingen verhuizen en vonden dat ze hem niet mee konden nemen.

Terug naar nieuwsoverzicht