Tank vol mensenliefde zoekt gezellig thuis

6 februari 2018

Sjaak, de zwarte Labrador van 10 jaar oud zat al een tijdje alleen in huis. De eigenaren van Sjaak, een man en vrouw op leeftijd, waren beide niet meer in staat met Sjaak te lopen vanwege hun gezondheid. De buurt bekommerde zich om de loopjes van de oude hond. Toen de man echter overleed, bleek dat mevrouw zich alleen niet redden kon en zij verhuisde naar een verpleeghuis. De buurt besloot Sjaak naar het seniorenhuis te brengen en wij gaan proberen een fijn nieuw thuis voor hem te vinden. 

Sjaak is een gecastreerde reu, flink te zwaar op het moment en gebouwd als een tank. Hij is vriendelijk voor iedereen, mens en dier maar daarin niet heel subtiel. Hij zal daarom best wat begeleiding nodig hebben in contact met sommige andere honden. Niet alle honden stellen zijn directe benadering op prijs. Hij is verzot op eten en is graag overal bij, ondanks dat hij een op en top gezelligheidsdier is, kan hij ook goed alleen zijn. Sjaak heeft een wat stram lijf en geregelde beweging zal hem goed doen. Hij is beresterk, loopt in principe netjes mee aan de lijn maar wanneer hij wat ruikt of ziet, dan zal hij zijn geleider zonder pardon mee sleuren.

Terug naar nieuwsoverzicht