‘Wat hondjes erbij’

12 januari 2018

De Koninklijke Hondenbescherming is zeer teleurgesteld dat de KRO-NCRV bij Boer zoekt vrouw een veeboer laat melden er ‘wat hondjes bij te hebben’, waarna een aantal dieren en hun leefsituatie n beeld wordt gebracht.

Met publiek geld wordt op deze wijze de suggestie gewekt dat deze wijze van puppyvermeerdering een gewenste is. Terwijl vele organisaties, waaronder de onze al geruime tijd pleiten om puppy’s in huiselijke en verrijkte omgevingen te laten opgroeien. Dit vermindert de kans op angst, agressie en prooigedrag en past ook meer bij de welzijnsbehoeften van een hond.

Het tonen van meerdere moeders en pups tegelijkertijd, in een verarmde omgeving, zonder speeltjes en op een dun laagje zaagsel en dan ook nog eens van een aantal populaire rassen/typen aan een groot publiek, gaat lijnrecht in tegen de inspanningen van overheidsorganisaties en NGO’s om tot verantwoord hondbezit te komen in Nederland.

De Koninklijke Hondenbescherming heeft haar teleurstelling kenbaar gemaakt aan het programma Boer zoekt vrouw en hoopt dat de redactie haar verantwoordelijkheid neemt met betrekking tot zowel de stimulering van dierenwelzijn als de besteding van publieke gelden. Van de redactie is nog geen reactie ontvangen.

Terug naar nieuwsoverzicht