Pientere Chica zoekt nieuw thuis

12 oktober 2017

Met groot verdriet heeft een jong gezin recentelijk afstand gedaan van hun Duitse Pinscherteef Chica. Chica is 11 jaar oud, geboren op 4 mei 2006 en in een prima conditie. Ze is uitermate beschaafd en zeer goed opgevoed. Ze kan loslopen en gaat graag overal mee naar toe, restaurantbezoek bijvoorbeeld gaat prima. Ze kan een paar uur alleen thuis zijn en traplopen is ze ook gewend. Chica is zeer waaks en neemt deze taak serieus, als er bezoek komt moet dat door de eigenaar echt begeleid worden. De reden dat afstand is gedaan, is het feit dat ze niet met kinderen overweg kan. Ze zoekt kinderen niet op maar benaderen kinderen haar, dan kan ze bijten. Met de komst van kinderen in het gezin, gaf dit teveel onrust en risico op bijtincidenten. 

Chica is voor een begripvolle baas een geweldige huisgenoot. Tijdens de fotosessie werkte ze geweldig mee en voor een lekkertje doet ze alles wat je haar vraagt. Het is een alerte hond die haar omgeving goed in de gaten houdt, zonder overigens nerveus of heel beweeglijk te zijn. Haar pienterheid is haar aan te zien. Voor iemand zonder kinderen (of kleinkinderen) is Chica een absoluut lot uit de loterij. Ze mankeert niets en is per direct vrij voor een nieuwe baas.

Terug naar nieuwsoverzicht