Bangerik Bink zoekt toeverlaat

26 juli 2017

Bink heet hij, maar da’s een naam die niet bij hem past. Qua uiterlijk wel, want het is een bonk van een hond. Hij heeft echter een hazenhartje. Toen hij werd binnengebracht keek hij met grote schrikogen om zich heen en hield grote afstand van iedereen. Inmiddels is hij wat meer gewend maar hij doet nog steeds ontheemd aan. Ik kon voor de foto’s niet dichtbij hem komen omdat hij erg van mij en mijn camera onder de indruk was.

De meeste seniorenhonden willen na hun wandelingen graag weer terug naar hun paviljoen. Bink echter weigert zodra hij in de gaten heeft dat de wandelaars retour seniorenhuis gaan, mee te lopen. Hem dan toch meekrijgen, is bepaald geen sinecure. Bink is sterk, groot en zo onverzettelijk als een onwillig muildier. Bink wil dus heel graag weer een eigen plek.
Bink is een grote bastaardhond, overduidelijk stroomt door zijn aderen het bloed van een grote Molossor, een Bordeaux Dog of Mastino maar zijn expressie doet denken aan die van een Labrador. Hij is negen jaar oud, een ongecastreerde reu en in een prachtige conditie. Niet te dik of te dun en met een bespierd strak lijf. Er is afstand van hem gedaan omdat hij te veel alleen zat en in de toekomst nog meer alleen zou moeten zitten. Let wel! Hij was al geregeld 12 uur alleen per dag en deed dat zonder sputteren. 

Bink is een blikvanger maar niettegenstaande zijn indrukwekkende uiterlijk een bangerik die het beste tot zijn recht komt in een rustige omgeving. Bij mensen die hem vooral op bekend terrein zullen laten verblijven of de wandelingen op bekend terrein laten plaatsvinden. Het is geen avontuurlijk dier dat er lol in heeft met de baas allerlei onbekende plekken te bezoeken. Behalve bang voor –onbekende- mensen, is hij ook bang voor onbekende geluiden.
Binks nieuwe baas moet fysiek sterk genoeg zijn om hem te kunnen mannen. Als Bink zijn lichamelijke kracht inzet moet daar ook een minstens even sterke mens tegenover staan om hem te kunnen houden. Bink is allesbehalve een stoere hond en hunkert naar een veilige plek waar het leven voor hem voorspelbaar is. Mocht u interesse hebben in Bink, neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl, zij regelen voor ons de uitplaatsingen

Terug naar nieuwsoverzicht