Charlie & Chaplin

12 juli 2017

Charlie & Chaplin

Hoe ze in een vorig leven genoemd werden…? Niemand kan het ons vertellen. Hun baasje overleed, ergens in maart of april van dit jaar in alle eenzaamheid, althans zonder menselijk gezelschap en zonder dat een mens ervan wist. Zijn beide spanieltjes namelijk hielden hem gezelschap tot het bittere eind. De politie, die op een gegeven moment polshoogte ging nemen in het pand trof behalve de overleden baas ook zijn beide hondjes aan. De man was al lange tijd niet in staat geweest goed voor zijn diertjes te zorgen, hun vachten waren rampzalig geklit en vervilt en ze stonken een uur in de wind. Het ene hondje Chaplin was veel te dik, terwijl de andere ondervoed was. En overal in huis urine en uitwerpselen.

De beide verwaarloosde spanielheertjes werden overgebracht naar de Oude Kwispelaar waar ze de afgelopen maanden zeer intensief verzorgd zijn. Het blijven fysiek gezien stumpertjes. Ze zien slecht en hun oren, ogen, huid en vacht heeft blijvende aandacht nodig, hun verdere leven lang. Wel zijn het twee allervriendelijkste hondjes die van een aai en een vriendelijk woord de hele dag op wolkjes lopen. Enigszins schuchter zijn ze ook, wij kennen spaniels als honden die veel om aandacht vragen, dat zelfs eisen maar deze twee zijn daarin veel bescheidener.

Voor plaatsing lijken ze nu bijna gereed, vandaar dat ik nu het lieve geheim van de laatste weken onthul. Mocht u denken een goede plek voor de vriendelijke heertjes te hebben, dan kunt u uw interesse vast kenbaar maken bij het seniorenhuis via www.dierentehuisdenbosch.nl

Terug naar nieuwsoverzicht