Blij met elkaar!

28 juni 2017

Gisteren plaatsten we een nieuw artikel over het D.O.G.-project, waarvan as week de pilot start. We ontvingen veel verschillende reacties.

Wijkgerichte hulpverleners en handhavende diensten

Allereerst dank voor alle enthousiaste reacties van wijkgerichte hulpverleners en handhavende diensten! Wij zijn erg blij met jullie steun en verheugen ons op de nieuwe samenwerking met jullie in verschillende delen van het land!

Hondentrainers, kynologisch instructeurs, hondenschoolhouders

Daarnaast bemerkten we dat er verdeeld gereageerd wordt door hondentrainers, kynologisch instructeurs en hondenschoolhouders. In het nieuwsartikel hebben we te weinig informatie gegeven over het project. Het artikel is vanochtend aangepast. Vervelend dat we bij sommigen van jullie zorg hebben gegeven over oneerlijke concurrentie. Het D.O.G.-project richt zich op hondenhouders in aandachtswijken die onder de radar van de hondenschool of -vereniging zijn gebleven. Het helpt hen zorg voor hun dier te dragen, te leren hoe veel er te leren is over hun hond en…het helpt hen richting de hondenschool of –vereniging in de buurt. Als het project slaagt, zorgen we dus juist voor meer cursisten voor lokale hondenscholen/verenigingen.

Omdat we uit gesprekken met diverse partijen (waaronder hondentrainers en gedragsdeskundigen) bemerkt hebben dat niet iedereen zichzelf voldoende opgeleid vindt om alle doelgroepen les te geven, zijn we aan het bekijken op welke wijze we aan die extra skills kunnen bouwen met trainers en instructeurs.

Wil jij als hondenschool of -vereniging deelnemen, mocht D.O.G. bij jou in de buurt worden uitgerold? Wil jij je skillset uitbreiden om cursisten te kunnen ontvangen die mogelijk uitgedaagd zijn wat leren of communiceren betreft? Of heb je die ervaring al en wil je die delen met je vakbroeders en –zusters? Meld je dan aan via info@hondenbescherming.nl

Vermeld daarbij bij welke beroepsorganisatie je bent aangesloten/door bent getoetst of geaccrediteerd, welke opleiding je hebt afgerond voor je vak en bij welke school of vereniging je lesgeeft. We informeren je dan dit najaar over het verloop van de D.O.G.-pilot en de mogelijkheid je skillset uit te breiden voor bijzondere cursisten. Omdat de Hondenbescherming professionalisering op het gebied van breed doelgroepbereik belangrijk vindt, zal zij de kosten voor de skillverbreding die ze aan gaat bieden dragen.

We kijken uit naar jullie mails en zijn er van overtuigd dat ook wij blij met elkaar kunnen zijn!

Terug naar nieuwsoverzicht