Hoe helpen we iedereen naar hondencursus?

27 juni 2017

Niet iedereen weet nog hoe leuk en belangrijk is om op cursus te gaan met je hond. De Hondenbescherming gelooft dat elke houder en hond gebaat zijn bij ‘naar school gaan’. Door de lessen op een goede school kun je meer uit je leven samen halen als hond en baas.

Daarom start volgende week de eerste wijkgerichte cursus in Deventer. Tijdens de cursus krijgen mensen handvatten voor de omgang met hun hond en worden ze enthousiast gemaakt om in een standaard cursus bij een gewone hondenschool/vereniging in te stromen. We kunnen van start met dank aan het enthousiasme van een van de wijkcentra daar en … aan Dutch Cell Dogs. Dutch Cell Dogs is de samenwerkingspartner in het project en verzorgt de cursus die vooral in gaat op samenleven, samen leren en het samen leuk hebben!

Wij kijken er enorm naar uit om de eerste cursisten te verwelkomen en berichten later meer over hoe het Doing Only Good (D.O.G.)-project loopt!

Over het D.O.G.-project

Het D.O.G.-project richt zich op honden in aandachtswijken. Het heeft als doel hondenhouders te helpen bij het dragen van de zorg voor hun hond. Tijdens de les krijgen ze handvatten voor optimale omgang met hun hond. Daarnaast wordt gewerkt aan het samen leuk hebben. Tot slot wordt hen de ervaring gegeven, hoe leuk het is om samen met je hond bezig te zijn en te leren. Dit zal de kans vergroten dat ze bij een hondenschool of -vereniging in de buurt op cursus gaan met hun hond. 

In het project wordt o.a. samengewerkt met wijkcentra en wijkhulpverleners. Het project is een aangepaste vorm van het DogsTrust community project. 

Terug naar nieuwsoverzicht