Weg...bij de winkel

12 juni 2017

Het zou je maar gebeuren, je komt de winkel uit met je boodschappen, wilt de lijn van je hond losmaken en ontdekt dat de lijn waar je naar grijpt verdwenen is...en veel erger... je hond...

De afgelopen weken is in de kranten regelmatig nieuws te lezen (http://www.ad.nl/dordrecht/politie-ontvoering-honden-voor-gevechten~a5e73c84/, http://www.omroepbrabant.nl/?news%2F2658881493%2FHondenronselaars+volgen+hond+met+baasje+tot+aan+de+deur+%E2%80%98Ik+ben+doodsbang%E2%80%99.aspx, https://rijswijksdagblad.nl/nu-ook-poging-diefstal-hond-rijswijk-graag-delen/) over honden die van mensen weggenomen of weggepraat dreigen te worden. Mensen die even de hond voor je willen uitlaten, die hem van je willen overkopen of simpelweg je hond proberen mee te lokken of pakken.

Hoewel de reden van hun pogingen tot diefstal niet geheel duidelijk zijn, zijn de berichten zorgwekkend. Of de intentie nu is je hond in te zetten voor malafide fok of gevechten, je moet er niet aan denken dat welke hond dan ook, maar zeker jouw hond, bij je wordt weggenomen en in een dergelijk circuit belandt.

Houd daarom te allen tijden je hond binnen gezichtsafstand, of je nu in de stad of het buitengebied bent. Geef je hond niet mee aan vreemden en vooral...laat je hond niet achter bij winkels. We zien dit nog veel te vaak... een hond met een ongeruste of ronduit angstige blik, achter gelaten bij een winkel.

In vroeger tijden was het misschien geen probleem om als dorps- of wijkhond je eigen rondje te scharrelen door de gemeenschap. Al dan niet met een ritje in bus of tram en een gezellige ontmoeting verderop, met mens of hond. Vandaag de dag is de setting anders in veel gemeenschappen. Een hond die wordt achtergelaten bij een winkel loopt drie grote risico's:

- Hij wordt gepest,

- Hij wordt geaaid zonder dat te willen,

- Hij wordt meegenomen.

Dat komt nog bij het feit dat de meeste honden het ronduit onaangenaam vinden om in hun uppie, zonder bewegingsvrijheid, in een voor hen onvoldoende veilige plek, achter te moeten blijven.

Voorkom dus dat je hond wordt weggenomen, zich ongemakkelijk of onveilig voelt bij een winkel...laat hem niet alleen achter!

Terug naar nieuwsoverzicht