Warm weer doet Bouvier de das om

16 mei 2017

Na het lezen van dit afschuwelijke nieuwsbericht: artikel in Telegraaf kunnen we het niet genoeg herhalen

Laat uw hond bij warm weer niet in de auto! 

Zoals helaas uit het bericht is gebleken kan het achterlaten van de hond in auto fatale gevolgen hebben. Een warme auto is voor een mens al geen pretje, maar voor een hond kan dit binnen een aantal minuten al fataal zijn.
Mensen realiseren zich niet dat een hond veel minder goed tegen de warmte bestand is dan zijzelf. Honden zweten heel weinig en koelen vooral af door te hijgen. Daardoor kan hun lichaamstemperatuur teveel oplopen. Bij honden leidt dat al snel tot een onomkeerbaar coma en de dood.
De Koninklijke Hondenbescherming wijst hondenbezitters op de gevaren van het warme weer door uitgifte van de flyer “Tienmaal wijzer met uw hond bij warm weer” en de posters “Laat uw hond niet in de auto!” en “Fiets bij warmte niet met de hond!”. De flyer is te downloaden via de website hondenbescherming.nl: download flyer
De flyer kan ook worden opgevraagd bij kantoor, net als de posters. Stuur hiervoor een mail naar: info@hondenbescherming.nl

Terug naar nieuwsoverzicht