Op de valreep een vreugdevol én een verdrietig bericht uit het seniorenhuis

29 december 2016

Marco overleden

Sinds maart 2016 werd in de Oude Kwispelaar de Langharige Duitse Staande Hond Marco opgevangen. Marco had sinds zijn aankomst, hij had een verwaarloosde vacht en was ondervoed, betere en minder goede tijden. Hij is eenmaal geplaatst maar eigenlijk direct weer teruggebracht omdat hij met zijn zwakke achterhand niet uit de voeten kon met de vloerbedekking van zijn nieuwe eigenaar. Na Marco’s slechte periodes klauterde hij met behulp van de nodige medicatie weer op en kon weer een tijdje heel behoorlijk mee. Dit is veranderd. Marco klauterde niet meer op de laatste dagen van december 2016 en hij verzwakte steeds meer. Zijn verzorgers troffen hem de laatste dagen liggend in zijn eigen ontlasting aan omdat hij de kracht niet meer had tijdig op te staan en zich te ontlasten zoals een hond dat normaliter doet. Vandaar dat besloten is Marco te euthanaseren. Dit is vanochtend, 29 december 2016, gebeurd. Marco werd bijna veertien jaar oud.

Yogi geplaatstIk beloofde ook een vreugdevol bericht en dat is de plaatsing van Goldenreu Yogi. Yogi bleef na de dood van zijn eigenaar alleen achter in de woning. De erfgenaam die in Zwitserland woont deed afstand van de erfenis en wilde ook met de vriendelijke hond niets te maken hebben. Maar Yogi alleen en onverzorgd in de woning laten was geen optie. De politie gingen op zoek naar een oplossing en vond die bij ons. Yogi werd begin november 2016 naar het seniorenhuis gebracht. Bleek een alleraardigste hond van tien jaar oud die ondanks zijn ouderdomskwalen gezellig en vrolijk is. Hij werd na een kleine maand geadopteerd door een gezin met oudere puberkinderen en maakt het in zijn nieuwe thuis uitstekend.

Nieuwe seniorenhonden

In de laatste dagen van 2016 hebben de kleine Trix, grote Wallie en de fitte Bikkel hun intrek genomen in de Oude Kwispelaar. Twee van hen moeten fysiek opgekalefaterd worden en ze mogen hun draai vinden in de opvang. Begin januari 2017 zal ik ze bezoeken om ze daarna aan u voor te stellen.

Fijne jaarwisseling voor alle seniorenvrienden!

Terug naar nieuwsoverzicht