Geef malafide fokkers geen kans, kies een FAIRPUP!

16 december 2016

De Hondenbescherming heeft met afschuw kennis genomen van de berichtgeving over de malafide hondenhandelaar in Friesland. Bij deze handelaar werden een groot aantal honden in verwaarloosde toestand in beslag genomen. Er werden zelfs hondenkadavers in de vriezer gevonden! Naar aanleiding van dit bericht dringt de Partij voor de Dieren aan op het verplicht stellen van het dierenpaspoort, dat alleen door dierenartsen mag worden verstrekt. Nu kan worden volstaan met het vaccinatieboekje, maar dat is veel fraudegevoeliger. Deze handelaar had eigenhandig vaccinatieboekjes gemaakt.

De wanstaltige praktijken van malafide fokkers veroorzaken veel leed voor hond en baas. 

Jij kunt ook wat doen! Wijs mensen in je omgeving op hun verantwoordelijkheid, als ze op zoek zijn naar een puppy. Om deze handel een halt toe te roepen is namelijk een belangrijke rol weggelegd voor de consument c.q. toekomstige hondeneigenaar. De malafide hondenhandel zal het gaan voelen als de consument steeds kritischer en beter voorgelicht op zoek gaat naar een pup. Als de vraag naar snel geleverde, en relatief goedkope pups daalt, brengen we de malafide handel een gevoelige slag toe!

Op FAIRPUP.nl kun je handvatten vinden om vertrouwde fokkers te onderscheiden van minder vertrouwde. 

Bekijk en deel ook vooral de filmpjes! En voor op de telefoon is gratis de FAIRPUP-app te downloaden!

https://www.youtube.com/watch?v=3lzU2eCtTgI

https://www.youtube.com/watch?v=ihgCIQ1VOCE

Terug naar nieuwsoverzicht