Fruppie zoekt rustig mandje

26 september 2016

Fruppie is een Shih Tzu teefje van 12 jaar oud. Ze mist haar rechteroogje en ook met links ziet ze maar weinig. Ze wil daarom graag het liefst vlak bij je lopen en bij het passeren van obstakels, zoals een hek, moet je haar even begeleiden opdat ze er niet tegenaan botst. Onzeker en schrikkerig vanwege haar slechte zicht is ze echter niet.

Het is een beetje een verfomfaaid oud hondje, moeders mooiste is ze niet. Haar rug is kaal maar de huid is gewoon rustig en heeft geen speciale zorg nodig. Fruppie woonde samen met een oude dame die ook na haar herseninfarct met de hulp van de thuiszorg op zichzelf bleef wonen. Fruppie had er last van dat er zoveel verschillende mensen over de vloer kwamen en verstopte zich. Nadat mevrouw via een crisisopname in een verpleeghuis terecht kwam verhuisde Fruppie naar een vriendin van haar eigenaresse maar een blijvend thuis werd dit niet. Via familie kwam Fruppie in het seniorenhuis terecht. Wij leren haar kennen als rustig en gemakkelijk diertje dat al snel samen met Mini en Rakker in een kamer kan wonen. Haar dagelijkse wandelingetjes maakt ze met plezier en ze vindt het prettig om bij een rustig persoon te zijn. Het is een hondje dat wel geregeld naar de trimsalon zal moeten. Een bescheiden oud dametje voor iemand die op zoek is naar een kalm en welgemanierd hondje.

Terug naar nieuwsoverzicht