Laat uw hond niet in de auto!

25 augustus 2016

Door een verontruste hondenbezitter werden we op de hoogte gebracht van een bedrijf dat dekens verkoopt die je over de auto kunt leggen om de warmte tegen te houden, waardoor je de hond in de auto kunt laten zitten.

De Koninklijke Hondenbescherming kent het product en/of de werking niet maar heeft, net als de hondenbezitter, twijfels over de werking van de deken.

Gezien de zeer hoge temperaturen is het zelfs in de schaduw namelijk erg warm. Of een deken bestand is om deze zeer hoge temperaturen te bedwingen is dan ook zeer de vraag. Nu we weten dat honden erg slecht tegen warmte kunnen, en honden er zelfs aan kunnen overlijden, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en de hond bij warmte niet in de auto te laten zitten.

Voor meer informatie over warmte en honden zie: https://hondenbescherming.nl/nieuws/2016/08/22/warmte-dodelijk-voor-honden/

Terug naar nieuwsoverzicht