Minister Van der Steur maakt zich sterk voor het dierenhoudverbod

21 juni 2016

Dierenhoudverbod moet vaker worden opgelegd

Net als na het verschijnen van het rapport over het dierenhoudverbod, stelde minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie in zijn opstelling tijdens het overleg met de Tweede Kamer over het dierenhoudverbod niet teleur. Bij het overleg benadrukte hij namelijk nog eens om maatregelen te treffen om onder meer de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van het houdverbod te verbeteren. Ook volhardde hij in zijn standpunt dat het verbod op het houden van dieren als een zelfstandige straf of maatregel moet gelden. 

Goed nieuws

De Koninklijke Hondenbescherming is uiteraard zeer verheugd over de aangekondigde maatregelen van de minister. Daar uit het rapport over het dierenhoudverbod is gebleken dat in de meeste gevallen van dierenmishandeling of –verwaarlozing het welzijn en de gezondheid van de hond in het geding is, hebben wij als Hondenbescherming onze kennis en expertise aan het ministerie aangeboden om mee te denken over mogelijke oplossingsrichtingen.

Terug naar nieuwsoverzicht