Koninklijke Hondenbescherming op RTV Noord-Holland

21 juni 2016

Politie in Noord-Holland schiet op honden

In Noord-Holland vonden recentelijk een tweetal incidenten plaats waarbij agenten op honden hebben geschoten. In beide gevallen betrof het vechthondentypes. RTV Noord Holland wil graag weten wat diverse dierenwelzijnsorganisaties vinden van deze en andere recente bijtincidenten met dit type hond.

Voorwaarden voor het houden van vechthonden

De Koninklijke Hondenbescherming spreekt zich in het nieuwsbericht uit voor een verplichte cursus vóórdat mensen een hond nemen. Dit is voor elke hondenbaas wenselijk, maar zeker voor aspirant baasjes van vechthondentypes, omdat deze honden krachtig zijn en veel energie hebben. Een dergelijke cursus kan een van de houderijvoorschriften worden alvorens met een dergelijke hond wordt aangeschaft en de openbare ruimte wordt betreden.

Behalve de talrijke ernstige bijtincidenten waar deze honden bij betrokken zijn en die maatschappelijke onrust brengen, vallen vechthondentypes relatief vaker in handen van inadequate eigenaren en/of eigenaren die zich vooraf onvoldoende realiseren wat het hebben van een hond inhoudt. De asiels in Nederland zitten dan ook vol met dit type hond en luidden maanden terug al de noodklok.

Uitzending

Wilt u het nieuwsbericht zien op RTV Noord Holland, klik dan op de volgende link http://www.rtvnh.nl/gemist/tv/6/226190/-

Terug naar nieuwsoverzicht