Nikkie bleef alleen achter...

7 juni 2016

Nikkie, een twaalf jaar oud Maltezerachtig hondje, een reutje woonde samen met zijn eigenaar. Veel contact met familie en buurtgenoten was er niet en meneer wilde kostte wat kost samen met Nikkie blijven, ook toen hij ziek werd en niet meer genezen kon. Na zijn overlijden bleef Nikkie, zijn kleine witte vriendje alleen achter in hun huis. De buurt meldde dit bij de politie die op hun beurt de familie inschakelde. Niemand van de familie echter wilde iets weten van Nikkie en suggereerde Nikkie te laten euthanaseren. Dit vond de buurt onverkwikkelijk waarop het seniorenhuis werd gepolst. Gelukkig hadden we plek en Nikkie woont sinds begin mei in de Oude Kwispelaar.

Het ventje was er slecht aan toe bij binnenkomst. Er zijn noodgedwongen veel tanden en kiezen getrokken, zijn ontstoken oren zijn behandeld, tumortjes zijn verwijderd en hij is ontdaan van zijn vervilte vacht. Na deze noodzakelijke handelingen ziet hij er nu weer voldoende netjes uit om op de foto te komen en hij lijkt zowaar ook wat uit zijn schulp te komen. Af en toe laat hij een aangename twinkeling in zijn ogen zien, wie weet dat zijn nieuwe baas hem helemaal kan laten stralen.
Nikkie is weinig gewend en komt uit een rustig eenpersoonshuishouden. Hij slaapt erg veel en is dus een rustige huisgenoot. Hij trekt aan de lijn, hij weegt maar weinig natuurlijk maar voor iemand die slecht ter been is, kan dit vervelend zijn. Hij heeft niet zoveel met andere honden maar heeft er ook niets tegen. Op schoot liggen doet ie niet en hij trekt sterk naar 1 persoon toe, tijdens het foto’s maken was Hanka duidelijk favoriet.

Terug naar nieuwsoverzicht