Ik help mee…ik adopteer een hond uit Kasterlee

5 april 2016

Foto’s en meer informatie:  http://www.broodfok.be/ & http://www.gaia.be/nl

Afgelopen week zijn vierhonderd honden bij een failliete fokker in België weggehaald. Dankzij de inzet van Belgische dierenwelzijnsorganisaties en een groot aantal asielen, zijn de honden nu op diverse locaties ondergebracht. De honden zijn er slecht aan toe en worden momenteel verzorgd om ze richting gezondheid te krijgen.

Dan komt de tijd dat ze voor adoptie beschikbaar komen. Een kans voor deze honden om in hun leven toch nog mooie momenten mee te maken.

Een hond uit Kasterlee adopteren?

Een herplaatsingshond kan een fantastische kameraard zijn! Meer lezen over herplaatsingshonden kan in het gratis handboek voor iPad en Android tablet: http://handboek.hondenbescherming.nl

De honden uit Kasterlee zoeken echter een heel speciale plek!

Deze honden hebben hun leven lang doorgebracht in kleine ruimtes waar ze bijna niets hebben meegemaakt en zijn intensief ingezet voor fokkerij. Dat brengt niet alleen gezondheidsproblemen met zich mee. Het maakt ook dat ze angstig zijn voor ‘het leven’. Honden kennen een gevoelige periode waarin ze kennis moeten maken met de wereld die ze gewoon moeten gaan vinden. Gebeurt dat niet of onvoldoende, dan is de kans op angst, agressie en prooigedrag groot. Wanneer er echt veel te weinig met honden is gedaan in deze periode, kunnen honden een te veel aan prikkels niet aan. Met veel geduld, kun je kleine stapjes maken, maar de schade die is aangericht kun je nooit meer helemaal herstellen.

Wil je een hond uit Kasterlee adopteren? Bedenk dan dat je lange tijd bereid moet zijn om de hond in een prikkelarme omgeving (geen vreemden, geen herrie, geen kinderen, geen veelheid aan gebeurtenissen) veiligheid te bieden en zo stap voor stap toe te werken naar steeds iets meer aankunnen. Dit proces kan maanden tot jaren duren, afhankelijk van de hond en zijn geschiedenis.

Kun en wil je dit bieden, dan heb je dé kans om een hond toch nog wat levensgeluk te bieden! Maar wees bereid dit avontuur aan te gaan met al je energie en de beperkingen die erbij horen. Kijk over een paar weken op de site van http://www.broodfok.be/meer/nieuws/34-lijst-van-asielen-en-de-nodige-informatie om te zien wanneer de honden vrij komen.

Geen geschikt plekje of tijd en u wilt toch helpen? De asielen kunnen financiële hulp goed gebruiken om de honden te verzorgen. U vindt hier informatie over hoe u kunt bijdragen: http://www.broodfok.be/meer/nieuws/34-lijst-van-asielen-en-de-nodige-informatie.

Terug naar nieuwsoverzicht