Dit is de prijs…

5 april 2016

Foto’s en meer informatie:  http://www.broodfok.be/ & http://www.gaia.be/nl

Snel en goedkoop een puppy… we willen het nog te vaak… En wat wij denken te besparen in de portemonnee, betaalt deze hond met zijn leven.

Het nú een hond willen. Goedkoop een hond willen. Het zorgt voor onnoemelijk veel hondenleed. Velen van ons sluiten daarvoor onze ogen. Omdat we gevallen zijn voor die schattige pup die we in onze armen gelegd krijgen. Op een plek naast of ver weg van het leed van honderden tot duizenden honden.

We willen niet weten dat dit de honden zijn die betalen voor ons puppygeluk. We willen het niet weten, ongeacht of deze honden ver weg in het Oosten van Europa lijden, dichtbij, bij onze zuiderburen of ‘gewoon’ in eigen land.

Kasterlee leert ons dat. Een half uurtje rijden van de grens. Eén failliete fokker. Een vergunning voor meer dan duizend dieren. Vierhonderd honden die er worden weggehaald. Uitgemergeld. Doodsbang voor de wereld. Voor het leven.

Hond wordt weggedragen  

We denken niet aan deze hond, of aan de vele honden die hetzelfde lot treft. Vanwege ons puppygeluk. Hooguit worden we boos op de fokker als de puppy ziek wordt en de dierenartsrekening begint op te lopen. Dan zijn we slachtoffer geworden van malafide hondenhandel.

Wij, de Koninklijke Hondenbescherming, en onze collega-organisaties vragen je de ogen te openen. De échte slachtoffers van de malafide hondenhandel zijn déze honden. Je wilt niet betalen voor dierenleed: kies geen leedpup, kies een FAIRPUP!

www.fairpup.nl

Iets doen? Deel de filmpjes:

 https://www.youtube.com/watch?v=ihgCIQ1VOCE 

https://www.youtube.com/watch?v=3lzU2eCtTgI

Terug naar nieuwsoverzicht