Staatssecretaris zet onder meer in op voorlichting om malafide hondenhandel tegen te gaan

3 februari 2016

Naar aanleiding van de uitspraken van de Vlaamse minister van dierenwelzijn dat Nederland te laks is in de aanpak van de malafide hondenhandel, zijn er Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris. In zijn beantwoording geeft de kersverse staatssecretaris Martijn van Dam aan dat Nederland daar waar mogelijk maatregelen heeft genomen om de malafide hondenhandel een halt toe te roepen. Hij geeft daarbij als voorbeeld de invoering van de verplichte identificatie- en registratieplicht voor honden. En dat er op Europees niveau overleg plaatsvindt hoe deze problematiek gezamenlijk kan worden aangepakt. In zijn brief geeft hij tevens aan dat voorlichting van groot belang is om de hondenhandel tegen te gaan.
Wij als Koninklijke Hondenbescherming hebben daar al ruimschoots het voortouw in genomen. Zo hebben we de zogeheten ‘FAIRPUP-campagne’ gelanceerd. De campagne omvat onder meer de zeer informatieve website ‘FAIRPUP.nl’ en de ‘FAIRPUP-app’, waarmee toekomstig hondenbezitters worden geholpen in het maken van een verantwoorde keuze voor een pup. We zijn ervan overtuigd dat een goed voorgelichte consument die een goed doordachte keuze maakt, de verwerpelijke malafide hondenhandel een gevoelige klap kan uitdelen.
Voor de brief van de staatssecretaris klik hier

http://fairpup.nl/

https://www.youtube.com/watch?v=ihgCIQ1VOCE

https://www.youtube.com/watch?v=3lzU2eCtTgI

Terug naar nieuwsoverzicht