Diva zoekt personeel

12 januari 2016

Trust is samen met haar twee maatjes via de dierenpolitie bij ons binnengebracht. Ze zijn afkomstig van een verwarde vrouw die zichzelf en haar honden heeft verwaarloosd nadat haar bejaarde vader, bij wie ze inwoonde, overleed. Ze zijn na binnenkomst direct doorgegaan naar de dierenarts en trimmer. Alle drie hadden/hebben ontstoken oren, vieze gebitten en slecht verzorgde vachten. Trusts vacht was het minst aangedaan, wel heeft ze fors overgewicht. Het is een kalme hond en gesloten. Het is een beetje een diva, ze laat zich aanlijnen maar heeft wel zo haar ideeën over hoe hard te lopen en welke kant op. Ze heeft sinds haar aankomst in de opvang nog geen hap gegeten. Ze is wat brommerig wanneer zij in haar ogen te familiair benaderd wordt. Trust wordt deze maand (januari 2016) elf jaar oud en heeft een stamboom. Ze heet officieel Sim Yung Yiyi of the Bamboo Valley. 

Chows zijn ten opzichte van de meeste andere rassen introverte en eenkennige honden, echte liefhebbershonden. Geen speelse, open honden die graag bezig gehouden worden maar honden die met rust en waardigheid behandeld willen worden. De Nederlandse Chow Chow Club heeft aangeboden te helpen zoeken naar geschikte nieuwe eigenaren.

Terug naar nieuwsoverzicht