Bejaarde verfomfaaide Chow op zoek naar rustige woonstee

12 januari 2016

Chow is samen met zijn twee maatjes via de dierenpolitie bij ons binnengebracht. Ze zijn afkomstig van een verwarde vrouw die zichzelf en haar honden heeft verwaarloosd nadat haar bejaarde vader, bij wie ze inwoonde, overleed. Ze zijn na binnenkomst direct doorgegaan naar de dierenarts en trimmer. Alle drie hadden/hebben ontstoken oren, vieze gebitten en slecht verzorgde vachten. De beide reuen hadden ingegroeide nagels die onder narcose zijn verwijderd, ook waren hun tuigen vergroeid met hun vacht, gelukkig niet met de huid. De vacht van Chow is zo goed als mogelijk gered maar zijn vacht heeft beslist nader onderhoud en zorg nodig. Chow is een tien jaar oude reu, gecastreerd. Hij is rustig en lijkt van de drie het meest open en gericht op zijn omgeving.
Chow zal nog wat moeten aansterken alvorens naar een nieuw thuis te kunnen. 

Chows zijn ten opzichte van de meeste andere rassen introverte en eenkennige honden, echte liefhebbershonden. Geen speelse, open honden die graag bezig gehouden worden maar honden die met rust en waardigheid behandeld willen worden. De Nederlandse Chow Chow Club heeft aangeboden te helpen zoeken naar geschikte nieuwe eigenaren.

Terug naar nieuwsoverzicht