Hondenbescherming vangt drie Chows op

10 januari 2016

Chows zijn bijzondere honden. En soms… komen ze in een bijzonder nare situatie terecht. Zo ook drie Chows op leeftijd. Hun eigenaar blijkt hen niet meer van de juiste zorg te kunnen voorzien.

Gelukkig zijn er in zulke situaties diensten waar mens en dier op kunnen bouwen en vertrouwen. In dit geval houdt de dierenpolitie al enige tijd vinger aan de pols. Eerst om te kijken of de eigenaar met hulp wél de juiste zorg aan de drie ‘leeuwen’ kan bieden. Vervolgens, als dit niet haalbaar blijkt, wordt naar een passende oplossing gezocht om de dieren uit hun slechte situatie te halen. Dit lukt. Al vraagt het flink wat effort van de dierenpolitie en dierenambulance om de honden in alle rust uit huis te halen.

Buiten, uit de schemerige situatie van de woning, blijkt hoe noodzakelijk dit besluit is geweest. Bij twee van de drie Chows zit hun tuig aan de vacht verkleefd. Hoewel vacht. Het is bij elk van hen meer een vervilte en verklitte deken die er af geschoren moet worden om de honden pijnvrij te krijgen en weer vrij te kunnen laten bewegen. Huidproblemen en pijnlijk ingegroeide nagels onder de vacht moeten ook meteen behandeld worden.

 

De Koninklijke Hondenbescherming is vooraf door de dierenpolitie benaderd met de vraag of de honden mogelijk in aanmerking kwamen voor haar opvang voor oudere honden. Dit project vangt oudere honden op en helpt ze aan een nieuw thuis, omdat juist oudere honden vaak tussen wal en schip dreigen te raken.

De organisatie helpt de dierenpolitie graag om de zaak een goede wending te geven. Ze vangt de honden op en werkt de komende tijd aan hun conditie. Daarna zijn deze drie bijzondere honden op zoek naar een nieuw thuis. Een thuis bij een stabiele eigenaar die weet wat het ras inhoudt en deze honden de zorg kan bieden die ze verdienen!

Terug naar nieuwsoverzicht