Zonnestraal van een hond

28 december 2015

Een jaar of anderhalf geleden werden op de Veluwe twee hondjes aan een boom vastgebonden gevonden. Ze werden overgebracht naar het asiel waar ze niet lang woonden want hen werd een liefdevol thuis geboden door een alleenstaande heer.
Recent liepen de twee weer tegen pech aan, hun baasje werd ziek en kon niet langer voor ze zorgen. Sinds half december 2015 wonen ze dus in het seniorenhuis. En het zijn twee ware hartedieven.
Hij heet Lancelot en het is een reutje met een weelderige roodbruine vacht met een joekel van een pluimstaart. Zijn gezicht staat op lief, op liever of op liefst. Hij wil de wereld graag overtuigen van zijn goedaardigheid en slaagt daar prima in. Hij wil graag alle mensen begroeten en vindt kinderen het allerleukst op aarde. Lancelot is een tikkie nerveus, hij is zo bezig met aardig gevonden worden dat hij er zelf soms het heen en weer van krijgt. Veel wandelen kan hij niet aan, met zijn kromme voorpoten is lopen voor hem niet echt een pretje, alhoewel hij zonder mokken met je mee naar China zou lopen (bij wijze van spreken). Zeuren en dreinen daar doet Lancelot niet aan.
Lancelots vriendinnetje heet Jasmijn en we plaatsen ze graag samen. Hun geschatte leeftijd is elf jaar maar wij denken dat daar minstens twee jaar bovenop mag.

Terug naar nieuwsoverzicht