Zwervend scharrelaartje zoekt warm mandje

10 december 2015

Het gaat de laatste tijd weer heel snel met plaatsingen en vanwege die doorloopsnelheid is het me niet gelukt alle honden voor te stellen. Zo is Kai, de Schnauzer, na niet minder dan 5 dagen geplaatst en is ook Floortje, onze Beagle met gedragsissues, nadat we haar zover hadden dat we haar plaatsbaar achten snel naar haar nieuwe baas vertrokken. Verder passeerden Rambo (Boerenfox), Misty (Yorkiekruising), Sammy (Hovawart) en Jessy (Mechelaar) nog de revue. Jessy bleek kort na aankomst ernstig ziek en we konden niets anders voor haar doen dan haar verder lijden besparen.

Van de wel voorgestelde honden vonden de laatste periode Nero, Chucky en Scooby en Igor een nieuwe baas. Vandaag vertrekken Frodo en Pippi naar hun nieuwe eigenaren in Vianen.

Joey

Nieuw binnengekomen en nog niet geplaatst is Joey, een hondje dat zwervend op straat is aangetroffen en door niemand werd gemist. Het is een klein Russelachtig hondje van ongeveer 12 jaar oud in een aparte kleur. Een reutje met een onderbeet. Joey ligt opgekruld te slapen in zijn mandje als ik me bij hem meld voor de foto’s. Hanka, zijn verzorger, maakt hem wakker en nadat hij uit dromenland is stapt hij parmantig naast ons voort. Hanka kent hij maar hij is naar mij toe wat achterdochtig, wat hij laat blijken door me nadrukkelijk in zich op te nemen. Hij is niet bang maar op zijn hoede, het is een hondje dat mensen uitpeilt alvorens met ze in zee te gaan.
Wanneer we in het park belaagd worden door twee jonge drieste honden slaakt Joey een zucht van verlichting wanneer Hanka besluit hem even op te pakken. Geen hondje dat conflicten wil maar hij is wel bereid zijn huid duur te verkopen, daar ben je ook terrier voor. Hij snuffelt vol overgave tijdens ons wandelingetje en lijkt doof.
Joey is een bescheiden hondje dat met weinig tevreden is, zich netjes opstelt naar andere honden en graag geaaid wordt. Een drukke omgeving is niet aan hem besteed en een tuin zal hij zeer op prijs stellen, hij zal graag op eigen houtje wat rondscharrelen om daarna zielstevreden in zijn warme mandje te rollen aan de voeten van de mens die hij vertrouwt.

Terug naar nieuwsoverzicht