Scooby, de zachte miniboomer

13 oktober 2015

Een mini-Boomer, zo worden dit soort hondjes getypeerd. U kent ze wel, langharige hondjes, witbruin gemêleerd van kleur met veelal een onderbeet. Vaak ook zijn het weinig veeleisende hondjes. Ze hebben geen behoefte aan veel beweging, alhoewel ze best sportief kunnen zijn. Ze zijn erg gesteld op hun baasje, meestal van het vrouwelijke geslacht en wat op leeftijd. Ook laten ze zich verwennerij en getroetel aanleunen met een air alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

De nieuwste bewoners van het seniorenhuis, Scooby en zijn broertje Chucky voldoen precies aan het hierboven geschetste plaatje.
Het zijn twee nestgenootjes, Chucky wat fitter en stoerder dan Scooby. Ze woonden bij een mevrouw en haar bijna volwassen zoon. Veel buiten kwamen ze niet en ze plasten in huis. De reden van afstand is ‘mevrouw kan het allemaal niet meer aan’ en zo hebben wij dat ook ingeschat. De hondjes zaten veel (teveel) in de bench en waren onrustig. We zullen bekijken of de onzindelijkheid een medische oorzaak heeft of dat het ligt aan bijvoorbeeld onvoldoende of te ongeregeld uitlaten.
We leren ze kennen als twee uitermate vriendelijke hondjes, ze zijn te dik en hun gebitjes moeten hoognodig gereinigd en ze kunnen nog geen deuk in een pakkie boter slaan. Aan hun fitheid valt ook nog wel wat te verbeteren maar dat pakken we allemaal op vanaf nu.

Terug naar nieuwsoverzicht