FAIRPUP – paspoort tips

1 oktober 2015

Veel puppies uit het buitenland zijn niet fair gefokt. Wil je een FAIRPUP?

1. Check dan het chipnummer dat in het paspoort vermeld staat. Begint dit met 900? Dan is de hond zeker niet uit Nederland afkomstig. Begint het met 528, dan kan het een in Nederland gefokte pup zijn, maar dat hoeft niet. De chips kunnen namelijk ook naar het buitenland gebracht zijn, vanuit Nederland.

Begint de code met 52814000, dan is het een door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied uitgegeven chip, die uitsluitend gebruikt wordt voor in Nederland gefokte rashondenpups met NHSB stamboom.

2. Vraag de fokker of je even naar het paspoort mag kijken. Is het er niet, maar is er alleen een vaccinatiekaart, wees dan zeer alert. Een vaccinatiekaart is niet verboden, maar het is geen geldig reisdocument en niet de standaard. Het kan zijn dat de fokker het Europese paspoort heeft weggegooid om iets te verdoezelen. Is het een Europees paspoort, verzeker je er dan van dat het het nieuwe Europese paspoort is (https://hondenbescherming.nl/nieuws/2015/01/17/let-op-dat-je-het-juiste-dierenpaspoort-krijgt/). Het oude Europese paspoort mag als het voor 29 december 2014 is uitgegeven, maar dat is natuurlijk een beetje vreemd voor een pup die net een tijdje geleden geboren is!

Download gratis de FAIRPUP App!

Foto met dank aan Dierenkliniek Den Otter en www.ndg.nl.

Meer tips voor het kiezen van een FAIRPUP vind je hier: FAIRPUP.nl en https://www.youtube.com/watch?v=3lzU2eCtTgI.

Zien waarom een FAIRPUP zo belangrijk is? https://www.youtube.com/watch?v=ihgCIQ1VOCE

Terug naar nieuwsoverzicht