Stichting Dutch Cell Dogs finalist voor internationale award

30 september 2015

Stichting Dutch Cell Dogs is één van de twee overgebleven kanshebbers is voor een bijzondere internationale prijs. De Redemption & Justice Awards zijn in het leven geroepen door No Offence, een organisatie die zich wereldwijd hard maakt voor samenwerking tussen alle mogelijke partijen op justitieel gebied met als doel criminaliteit en de kans op recidive te verminderen. De prestigieuze prijzen zijn bedoeld als eerbetoon aan ‘Change Makers’ zoals de organisatie het zelf noemt. ‘Change Makers’ zijn mensen die erin geslaagd zijn, vaak tegen alle verwachtingen in, hun leven voorgoed te veranderen én de mensen die deze nieuwe start mogelijk hebben gemaakt. 

De Koninkijke Hondenbescherming ondersteunt Dutch Cell Dogs omdat zij asielhonden een kans geeft op een beter leven.

De stichting traint moeilijk plaatsbare asielhonden met behulp van gedetineerden in de gevangenis. De honden maken dankzij de training weer kans op een nieuw thuis en de verblijfperiode in het asiel wordt aangenamer omdat de honden geestelijk en lichamelijk worden beziggehouden.

Ondertussen leren de gedetineerden allerlei vaardigheden aan die ze goed kunnen gebruiken bij hun terugkeer in de maatschappij. De Koninklijke Hondenbescherming feliciteert Dutch Cell Dogs met de finale positie voor deze bijzondere prijs!

Terug naar nieuwsoverzicht