De keuze voor een ‘FAIRPUP’ heb je zelf in de hand!

14 september 2015

Net voor of na het bezoek aan de fokker even controleren op de mobiele telefoon of het nu wel of niet belangrijk is dat de moederhond bij de pups aanwezig is en om te kijken op welke leeftijd de pup op zijn vroegst mee mag. Dat is nu mogelijk met de ‘FAIRPUP-app’ van de Koninklijke Hondenbescherming.

‘Met de FAIRPUP-app hebben pupkopers de keuze voor een eerlijke pup letterlijk en figuurlijk in eigen handen’, aldus woordvoerder Just de Wit.  ‘Met de app kan de pupkoper de zogeheten FAIRPUP-CHECK doen om te zien of de pup afkomstig is van een verkoper die er alles aan heeft gedaan om ervoor te zorgen dat de pup een zo’n eerlijk mogelijke start krijgt’, aldus Just de Wit.

De FAIRPUP-CHECK wijst onder meer op het belang van aanwezigheid van de moederhond bij de pups, dat de moederhond en de pups blij zijn met het bezoek, dat gezondheidsinformatie wordt verstrekt en dat de fokker vragen stelt over de woon-, leef- en gezinssituatie van de pupkopers.

De FAIRPUP-app is een aanvulling op de zogeheten FAIRPUP-campagne die de Koninklijke Hondenbescherming eind vorig jaar heeft gelanceerd. De campagne omvat onder meer de website FAIRPUP.nl waarop in woord en beeld toekomstig hondenbezitters worden geholpen in een verantwoorde keuze voor een pup.   

Het is de missie van de Hondenbescherming om mensen bewust te laten kiezen voor eerlijke pups uit goede nestjes. Zij gelooft in goede wetgeving over en controle op de wijze waarop pups gefokt, geboren en gehouden worden. Zolang de overheid of andere organen onvoldoende middelen hebben een goede start voor elke pup te garanderen, moet de pupkoper de controle echter zelf uitvoeren. FAIRPUP geeft hiervoor praktische handvatten. Handvatten waarmee de pupkoper zekerder is van een fijne pup en het steunen van eerlijke omstandigheden voor pups en ouderdieren. 

https://www.youtube.com/watch?v=ihgCIQ1VOCE

https://www.youtube.com/watch?v=3lzU2eCtTgIhttps://www.youtube.com/watch?v=85AXI1fLAOw

Terug naar nieuwsoverzicht