Bescheiden Boy(ke) zoekt rustig thuis

27 juli 2015

‘Ach buurvrouw, zou u even op mijn kleine hondje willen passen. Ik moet naar het ziekenhuis’: zo begon de logeerpartij van Boyke, die ruim drie maanden geduurd heeft en eindigde met het overlijden van zijn eigenaresse. Familie wilde de hond niet en de buurvrouw had er nu dus ineens een hond bij. Een bijna tien jaar lang uiterst tevreden samen was abrupt over en uit!

Boyke woont sinds kort in ‘de Oude Kwispelaar’. Het is een tien jaar oude driekleurige Cavalier King Charles Spaniel, een gecastreerd reutje. Hij is doof en ziet ook niet veel meer en is te dik. Volgens de buurvrouw was hij veel en veel te zwaar en gaat het afvallen langzaam maar zeker. Het is een allemansvriendje die we met alle honden wel samen kunnen plaatsen. Hij kan ook goed overweg met katten en kinderen, alhoewel hij door zijn doofheid en slechte zicht wel kan schrikken als de kat hem een kopje geeft. Zijn eigenaresse nam hem altijd mee naar haar werk, waar hij rustig op zijn kleedje lag. Tijdens onze korte wandeling richt hij zich op zijn vriendje Joep en besteed amper aandacht aan de mensen die meelopen. Hij is net bij de trimmer geweest en dat was hard nodig. Hij ziet er nu weer toonbaar uit. We zoeken voor Boyke zachtaardige nieuwe bazen, net als hij. Andere honden of huisdieren geen bezwaar. Hij is als speelkameraadje voor honden of kinderen minder geschikt, zijn energielevel ligt namelijk laag.

Terug naar nieuwsoverzicht