Gezellig samenleefhondje te verkrijgen

9 juni 2015

Jackie…hoe origineel is een Jack Russeltje. Hij is een gecastreerd, wat mollig twaalf jaar oud reutje. Hij woonde samen met zijn bejaarde baasje die recentelijk naar een verzorgingshuis moest. Jackie mocht in eerste instantie bij de zoon en schoondochter wonen, zij hadden een oude Labrador maar beide honden konden het goed vinden. Dit echtpaar werkt de hele dag en Jackie kon, in tegenstelling tot zijn grote huisgenoot, zijn plas niet zo lang ophouden. De reden dat hij werd overgebracht naar het seniorenhuis.

We brengen met een grote groep mensen een bezoek aan het seniorenhondenpaviljoen, Jackie is verheugd over zoveel mensenbenen om tegen op te staan om de nodige aaitjes in ontvangst te nemen. Zijn dunne staartje zwiept heen en weer en hij maakt zachte kreunpiepjes van genot. Als ik hem aanlijn voor de fotosessie loopt hij netjes mee, geen getrek aan de lijn en ook geen eindeloos gesnuffel. Af en toe kijkt ie naar me omhoog, we zijn echt samen op pad, wat een leuk dier! 

Ook tijdens de fotosessie blijft hij contact maken. Wat een alleraardigst hondje. Een nieuw thuis voor hem vinden moet niet ingewikkeld zijn. Ook de antwoorden op zijn afstandsvragen geven geen enkele aanleiding te verwachten dat Jackie enige problemen gaat geven. Hij moet alleen regelmatig even buiten een plas doen, tja…oude mannen moeten ook wat vaker…

Terug naar nieuwsoverzicht