Bootsman Bo

19 mei 2015

Letterlijk bootsman want Bo leefde op de grote vaart. Zijn plekje aan de wal was in het noordelijkste puntje van Nederland, in de buurt van Delfzijl. Maar meestal leefde Bo samen met zijn baas op hun schip. Bo’s baas is namelijk schipper van beroep en tot voor kort eigen baas waardoor Bo altijd bij hem kon zijn. Bo’s schipperbaas is echter in dienst van een ander gekomen die het hem verboden heeft zijn hond mee te nemen. Bo kent het leven aan de wal amper en alleen zijn hoefde bij zijn soort leven niet, hij sliep zelfs naast het bed van zijn baas.
Bo kwam naar ons en we gaan ons best doen een fijne nieuwe plek voor hem te vinden. Het is doodgoeie allemansvriend die jaren heeft samengewoond met Jack Russel totdat deze laatste overleed. Het is een hond die altijd in de buurt is zonder veel voor zichzelf te vragen. Volgens de schipper kent Bo alleen ‘zit’en ‘hier’ en heeft hij verder niks geleerd.

Terug naar nieuwsoverzicht