Honden hebben wel oren naar een vuurwerkverbod

30 april 2015

Op de nieuwssite van de Telegraaf staat te lezen dat er vandaag in de Tweede Kamer wordt gesproken over de mogelijkheid van een ‘vuurwerkverbod’.

Voor veel honden en voor veel andere dieren klinkt deze term als ‘muziek in de oren’ in tegenstelling tot al dat geknal tijdens de jaarwisseling.

Vanwege de vele gevaarlijke situaties, die ontstaan tijdens Oud & Nieuw willen de brandweer en de politie een ‘algeheel afsteekverbod voor particulieren’. Voor honden zou een dergelijk verbod heel prettig zijn. Ieder jaar raken honden ernstig of zelfs dodelijk verwond. Ook raken er honden vermist doordat ze in paniek zijn weggevlucht.

Dit alles gebeurt meestal al in de dagen voor en kort na Oud & Nieuw, als er al veel wordt geknald. Met een afsteekverbod voor particulieren wordt deze periode voor honden een stuk aangenamer om door te komen. Laten we daarom namens alle honden (en dieren) hopen dat de politiek goed luistert naar de mening van de brandweer en de politie! 

Terug naar nieuwsoverzicht