Hondentelevisie of lekker bewegen?

22 april 2015

Recentelijk is de Koninklijke Hondenbescherming benaderd door iemand met vragen over “dogtv”.

Televisie voor honden? Is dat de oplossing voor de vele honden in Nederland die te weinig te doen hebben? Hoewel moderne televisietoestellen het beeld beter “behapbaar” weergeven voor honden, denken wij als Koninklijke Hondenbescherming niet dat televisiekijken de manier is om verveling tegen te gaan bij honden.

Als je voor een hond hebt gekozen, moet je het dier bieden wat hij nodig heeft. Lekker samen mooie avonturen beleven dus! Er is tegenwoordig zo veel om uit te kiezen. Wandelen hoort er natuurlijk bij! Maar denk ook aan al die leuke hondensporten. Ook voor de oudjes of lichamelijk minder fitte honden is er genoeg te bedenken om samen aan de slag te zijn: www.hersenwerkvoorhonden.nl.

Denk met het warme weer wel aan het moment van de dag en de bewegingsvorm om oververhitting te voorkomen: pas op met warm weer.

Heeft u voldoende conditie en uw hond ook? En is uw hond op zijn gemak in grotere gezelschappen?

Misschien is dit evenement dan een leuke uitdaging voor u: Doggy marathon

Dit evenement van Vier Voeters probeert geld in te zamelen voor hulp ter plaatse en structurele oplossingen voor de zwerfhondenproblematiek in Roemenië.

Foto’s bij dit artikel: Vier Voeters

Terug naar nieuwsoverzicht