Koop nooit een hond in de dierenwinkel!

5 april 2015

De laatste dagen is er terecht weer veel te doen over de verkoop van puppies in dierenwinkels. Het is natuurlijk ook bizar dat we in Nederland in 2015 nog steeds op deze wijze honden huisvesten en verkopen!

Helaas is de verkoop van pups door dierenwinkels niet verboden. De Koninklijke Hondenbescherming is absoluut tegen de verkoop van pups door dierenwinkels en hoopt dat het snel tot het verleden gaat behoren.

De omstandigheden waarin pups zich in dierenwinkels bevinden zijn verre van ideaal.

Er zijn wel wettelijke vereisten waaraan een verkopende dierenwinkel moet voldoen. De dieren moeten goed verzorgd worden en goed ‘gehuisvest’ worden. Sinds juli 2014 is het ook niet meer toegestaan de pups in de etalage te plaatsen.

In de optiek van de Hondenbescherming zijn deze eisen echter te minimaal. Bovendien hoort een pup niet thuis in een dierenwinkel. Het is niet alleen geen goede omgeving voor een (jong) dier. Het kan ook impulsaankoop in de hand werken. Iemand koopt dan een hond zonder goed nagedacht te hebben over wat de hond zijn leven lang nodig heeft.

Wat kun je doen als je hiertegen iets wilt doen? Koop zelf nooit een pup in een dierenwinkel, hoe zielig het dier ook is. Wijs anderen er ook op dat geld betalen voor dierenleed, tot meer dierenleed leidt. Is er ergens sprake van malafide hondenhandel, meld dit dan bij onze collega goede doelen organisatie VierVoeters:  http://www.stoppuppytraders.org/nl-NL/vecht-samen-met-vier-voeters-tegen-de-malafide-hondenhandel.

Overweeg je een hond? Denk dan aan een herplaatser en download het gratis Handboek Herplaatsingshonden voor iPad of Android tablet (het is te zwaar voor telefoons!)

Wil je een puppy? Kijk dan de FAIRPUP-filmpjes of ga naar

FAIRPUP.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=ihgCIQ1VOCE

https://www.youtube.com/watch?v=3lzU2eCtTgI

https://www.youtube.com/watch?v=85AXI1fLAOw

Terug naar nieuwsoverzicht