Koninklijke Hondenbescherming lanceert “Aai-me-niet”-register

24 maart 2015

De Koninklijke Hondenbescherming lanceert het “Aai-me-niet”-register. Dit register stelt zich tot doel om irritatie over ongevraagd aaien van honden te verminderen. Hondenbezitters kunnen hun hond inschrijven in het “Aai-me-niet”-register.

 Met de start van de lente is namelijk ook het “aaiseizoen” weer geopend. “Mag ik uw hond aaien?” klinkt dan in menig park en op menige straat. Netjes vragen of de hond geaaid mag worden is fijn, maar genieten honden echter wel van al die aaiende handen? Helaas veel honden niet. Kleine honden, grote honden, brave honden, drukke honden, angstige honden, honden met pijn, werkhonden. Het zijn allemaal honden die niet zonder meer door onbekenden geaaid willen of mogen worden.

Voor hen is er nu het “Aai-me-niet”-register. De Koninklijke Hondenbescherming wil hiermee aandacht vragen dat “zo maar een hond aaien” onplezierig kan zijn voor de hond(enbezitter).

 Meedoen kan door je hond via deze link in te schrijven: https://hondenbescherming.nl/aai-mij-niet-register/

 Waarom willen mensen wel aaien en honden niet altijd geaaid worden? Honden zijn groepsdieren, maar ze stammen niet af van apen. Daarom houden ze niet van aaien en knuffelen, zoals mensen dat doen. Contact is belangrijk voor elke hond. Maar aaien en knuffelen is voor veel honden niet de favoriete vorm van contact maken. Voor veel honden is dat zelfs eng. Doe dit voorjaar dus eens een hond een plezier en aai hem niet!

Aai hem niet

Terug naar nieuwsoverzicht