Zacht knuffelhondje zoekt schoot

19 maart 2015

Een schattig klein dametje is Dymphie. Het is een hoogbenig Yorkiekruisingkje van twaalf jaar oud. Ondanks haar leeftijd is ze speels en houdt er van schijngevechten te houden, een soort van tikkertje. Ook speelt ze graag met papieren zakdoekjes en trekt die graag uit elkaar.
Dymphie is een knuffelhondje dat, wanneer de gelegenheid zich aandient en ze je vertrouwt, direct op schoot klautert en zich intens tevreden tegen je aanvlijt.

Ze is graag bij mensen in de buurt. Kinderen vindt ze een beetje eng, net als mensen die ineens hun hand naar haar uitsteken, ze schiet daarvan in de achteruit en zal die persoon voortaan mijden. Ze rijdt graag mee met de auto, als je ‘hop’ zegt, springt ze er zo in en blijft rustig op de achterbank zitten. Ze heeft bij een alleenstaande oudere man gewoond en is prima opgevoed, ze kon daar ook alleen zijn. Dymphie maakt graag een ommetje maar kilometer vreten is niet haar hobby.

Terug naar nieuwsoverzicht