Wereldvreemd avonturiertje zoekt baas

19 maart 2015

Spikey heeft niet zulke besten jaren achter de rug. Zijn eigenaresse had psychische problemen en hij hing er maar een beetje bij. Spikey is van zijn leven niet in de bossen geweest of op het strand. Zijn leven bestond uit het balkon en het plantsoentje onder aan de flat. Voer was er wel, het is best een dikkertje.

Spikey is een Jack Russelreutje van 11 jaar oud en maakt op mij een gezellige indruk. Hij maakt beleefd en direct contact en staat mij nadrukkelijk af te snuffen. Het spelletje, ‘snoepjes zoeken in en op de omgevallen boom’, bevalt hem prima. Het lijkt een leergierig baasje. De verzorgers geven aan dat Spikey wel echt zijn voorkeuren heeft in mensen. Mag ie ze niet, dan gromt hij ze weg en kan daarbij ook zijn lip optrekken. In zijn geschiedenis staat dat hij ook wel eens gebeten heeft. Het is een echt terriertje dat tevreden is met weinig maar in is voor veel meer. Het is geen knuffelhondje maar er op uit trekken met een baasje die hem de wereld laat zien, zal hij zeer waarderen.

Terug naar nieuwsoverzicht