Help ons honden helpen

17 maart 2015

Honden in nood helpen is een van de dingen die we als Koninklijke Hondenbescherming doen. Liever nog, voorkomen we echter hondenleed. Daarom subsidiëren we onderzoek, bijvoorbeeld om het in een impuls aanschaffen van een hond tegen te gaan.

Veel honden worden namelijk ondoordacht aangeschaft. De aanschaf kan dan uitlopen op een teleurstelling voor de nieuwbakken hondenbaas. Voor de hond rest dan een ongelukkig leven of een gang naar het asiel.

Bovendien ligt impulsaanschaf ten grondslag aan veel problemen voor en met honden. Te denken valt aan het kopen van de hond via een verkeerd aanschafkanaal, aan het kiezen van een hond met een extreem uiterlijk of aan het kopen van een hond terwijl men niet beseft wat de hond aan verzorging vraagt.

Verminderd dierenwelzijn, verwaarlozing of mishandeling van de hond, liever nog dan een oplossing zoeken, willen we het voorkomen. In het project van de Rijksuniversiteit Groningen wordt de oorsprong van deze problemen gezocht, zodat we vaker leed kunnen voorkomen.

Help je mee? Doneer dan makkelijk via "geef samen".

Terug naar nieuwsoverzicht