Gehandicapt Beagleteefje zoekt fijn thuis

5 februari 2015

Spike en Uniqua zijn twee Beagles vanuit 1 gezin. De honden leefden grootdeels buiten en in de schuur en blaften doordat er te weinig aandacht voor ze was steeds nadrukkelijker hun verveling weg. Beide eigenaren waren vanwege werk veel van huis waardoor besloten is voor de honden een andere oplossing te zoeken. Spike is twaalf, Uniqua acht jaar oud. Uniqua is in feite te jong voor de seniorenopvang. Echter vanwege haar lichamelijke handicap en het feit dat de honden zo aan elkaar hangen hebben we ze samen geaccepteerd.

Uniqua heeft joekels van oren en mooie zwartomrande ogen die wat wantrouwend de wereld inkijken. Als jong dier is ze eens ontsnapt en aangereden door een auto. De dierenarts heeft gepoogd de poot te behouden. Dat is gelukt maar de poot is nooit goed geheeld, hij is duidelijk korter en stijf. Pijn lijkt ze er niet aan te hebben. Soms steunt ze erop maar echt effectief gebruiken kan ze hem niet. Uniqua is wat feller dan Spike, aan de lijn bouwt ze veel spanning op als ze andere honden tegenkomt.

Terug naar nieuwsoverzicht