Behaarde snuffelkoning

5 februari 2015

Hobbit is een zwarte zwaarbehaarde Cocker Spanielreu. Hij is geboren op 2 juni 2004. Zijn eigenaresse is recentelijk overleden. Hij heeft een zwakke achterhand maar kan ondanks dat nog heel best uit de voeten. Het is een enorme snuffelaar en hij voorziet zijn omgeving erg graag van zijn geur. Wandelen met hem gaat dan ook van graspolletje naar struik, het is lastig dan zijn aandacht te krijgen. Hij kan slecht alleen zijn en zet het dan op een huilen. In de opvang hebben we dat ook gemerkt, zodra zijn kamermaatje teckel Olivier alleen uit wandelen gaat, start Hobbit zijn gehuil.

Het is een gezellige hond die veel aandacht gewend is. In zijn afstandspapieren staat expliciet vermeld dat hij niet tegen een harde aanpak kan, dat het ook averechts werkt want dan gaat hij volledig zijn eigen weg en negeert je straal. Hobbit heeft altijd huis en haard gedeeld met katten.

Terug naar nieuwsoverzicht