Alerte beschermer zoekt baas voor zichzelf

5 februari 2015

De eigenaresse van Chandes en Roeby is twee weken geleden verplicht opgenomen. Doordat de omgeving bang was voor de honden en geen idee had wat er met ze moest gebeuren, bleven ze in huis. Ze werden gevoerd maar dat was het. Ze zijn op 3 februari in allerijl overgebracht naar het seniorenhuis . Op Chandes’ papieren staat dat ze een Labrador is. In eerste instantie lijkt ze daar ook het meest op. Als je echter even met haar samen bent, komt er een echte herdershondenaard naar boven. Gericht op haar ‘mens’, druk bezig met de omgeving in de gaten houden en waakzaam. Zij en Roeby zijn geen vrienden, hoewel ze samenleefden. We plaatsen ze dus ook graag apart van elkaar.

Chandes is een flinke hond, fysiek zowel als mentaal. Ze was zeer beschermend ten opzichte van haar eigenaresse en daar kan ik me van alles bij voorstellen nu ik haar heb ontmoet. Ze heeft een directe, wakkere blik, is wat te dik maar zal het als wandelmaatje beslist goed doen. Voor een baas met hondenervaring een prachtkameraad.

Terug naar nieuwsoverzicht