Wantrouwige Stanley wil baas voor zichzelf

14 januari 2015

Stanley is een fijngebouwd herdertje, een reu van 11 jaar oud die als jonge hond vanuit een asiel bij zijn eigenaren terecht kwam. Hij leefde daar een prima leven totdat zijn mannelijke eigenaar terminaal ziek werd. Stanley kwam in de oude Kwispelaar terecht. Stanley is een hond die zich wantrouwend opstelt ten opzichte van vreemden, hij heeft echt de tijd nodig om aan mensen te wennen en hen op waarde te schatten. Met de grote groep wisselende wandelvrijwilligers in het seniorenhuis is dat best lastig, niet in het minste voor Stanley zelf. Hij zou heel erg graag weer een eigen mens hebben.

Een druk, dynamisch gezin is aan hem niet besteed. Hij heeft tot hoog niveau gehoorzaamheidscursussen gedaan, kan alleen thuis zijn, is goed zindelijk en is fit genoeg om nog serieus mee te wandelen. Het is een hond die veel waarde hecht aan rust, reinheid en regelmaat en aan een eigenaar die niet van hem verwacht dat de hele wereld zijn vriend is. Een kalme baas met een geregeld leven, daar zou Stanley blij van worden.

Terug naar nieuwsoverzicht