Week van de herplaatser - het verhaal van Bento

4 december 2014

Bento uit het opvoedingsprogramma van Dutch Cell Dogs

Het is de week van de herplaatser! Elke dag een verhaal van een succesvol herplaatste hond en een inhoudelijk artikel uit het gratis Handboek herplaatsingshonden...in de hoop dat meer mensen een herplaatser overwegen en nog voor de kerst veel herplaatsers een eigen fijn thuis vinden! Vandaag in de spotlights…Bento...

Ook Bento is (her)opgevoed dankzij de inzet van Dutch Cell Dogs. Deze stichting geeft met inzet van gedetineerden asielhonden een kans op een gouden mand.

Bento is een kruising Whippet, Amerikaanse Staffordshire. Een verlegen hond die de helft van zijn ruim tweejarige leven in het asiel zat. Dat deed hem geen goed. Zo was hij erg mager. Door de stress die Bento in het asiel had, viel hij af. Tijdens de training bij Dutch Cell Dogs, kwam hij al meer op gewicht. Lekker bezig zijn en goede dingen leren, deed hem goed!

Er gloorde nog meer hoop aan de horizon: een nieuw thuis diende zich eindelijk aan voor deze knul! Toen zijn nieuwe baas Kees hem zag op de site van het asiel, had hij meteen een goed gevoel bij Bento. Ook zijn vrouw Maud was enthousiast. Dat Bento getraind was door Dutch Cell Dogs zorgde voor een goede start met de nieuwe huisgenoot. Daarnaast scheelde het in de tijdsinvestering voor cursus en training.

De gelukkige nieuwe baasjes zetten de positieve opvoeding voort en Bento is nu een lieve en goed luisterende hond. Het is een feest om hem thuis te hebben, hij is zo blij en gezellig! Bento is de laatste maanden tot rust gekomen. Dat heeft zijn gewicht goed gedaan. Hij ging van achttien naar ruim 23 kilo, een veel beter gewicht voor een hond van zijn formaat. Hij boft met een natuurgebied om de hoek waar hij heerlijk los kan lopen (en als je hem roept meteen voor je neus staat!) en met een baas die een kantoor aan huis heeft.

Hij heeft ook een maatje thuis, Jack Russell Boris van zeven, ook ex-asielhond. Hij is dankzij de komst van Bento aan een tweede jeugd begonnen. Kees raadt iedereen aan eens te kijken in de lijst met getrainde honden op de site van www.dutchcelldogs.nl. Er zitten echt toppers bij!

Meer lezen? Download het gratis Handboek herplaatsingshonden voor iPad en Android tablet.

Foto: Judith de Bats

Bento_Judith de Bats

Terug naar nieuwsoverzicht