Week van de herplaatser - het verhaal van Kamatz

2 december 2014

Kamatz die via de rasvereniging een nieuw thuis vond

Het is de week van de herplaatser! Elke dag een verhaal van een succesvol herplaatste hond en een inhoudelijk artikel uit het gratis Handboek herplaatsingshonden...in de hoop dat meer mensen een herplaatser overwegen en nog voor de kerst veel herplaatsers een eigen fijn thuis vinden! Vandaag in de spotlights…Kamatz…

Kamatz is een Zwitserse witte herder van twee. Hij heeft via de rasvereniging een nieuw thuis gevonden bij Cynthia en Hette, hun zoon Joeri van twaalf en dochter Raisa van tien jaar. Kamatz heeft in zijn nieuwe thuis ook een hondse kameraad: Nakita, een Zwitserse witte herder dame.

De familie is ontzettend blij met Kamatz en onder de indruk van het feit dat hij met twee jaar nog zo goed te trainen is. Kamatz draaide binnen twee maanden helemaal mee in het gezin en luistert fantastisch. Toen de familie hem kreeg was hij ondervoed en verwaarloosd. Daardoor moest hij in het begin de gelegenheid krijgen om rustiger te worden. Een jaar lang is ook extra zorg nodig. Door de verwaarlozing was Kamatz erg mager en is bijvoeden noodzakelijk. De familie kan hem gelukkig bieden wat hij nodig had en nu is hij echt een onderdeel van het gezin.

Kamatz is door zijn fokker teruggehaald van de vorige eigenaars. Zij zorgden niet goed voor hem. Daarvandaan is hij bij zijn nieuwe thuis geplaatst. Er is nog steeds goed contact met de fokker die bij de plaatsing uitleg heeft gegeven over de achtergrond van Kamatz en het probleemgedrag door zijn verwaarlozing. Die begeleiding voor en na de plaatsing was zeker waardevol!

Het verhaal van Kamatz toont aan dat ook als je voor een bepaald ras of type hond wilt gaan, je voor een herplaatser kunt gaan! Meer lezen? Download het gratis Handboek Herplaatsingshonden voor iPad of Android tablet. 

Foto gemaakt door de nieuwe baasjes van Kamatz.

Kamatz_Cynthia

Terug naar nieuwsoverzicht