Week van de herplaatser - het verhaal van Boef

30 november 2014

Boef uit het opvoedingsprogramma van Dutch Cell Dogs

Het is de week van de herplaatser! Elke dag een verhaal van een succesvol herplaatste hond en een inhoudelijk artikel uit het gratis Handboek herplaatsingshonden...in de hoop dat meer mensen een herplaatser overwegen en nog voor de kerst veel herplaatsers een eigen fijn thuis vinden! Vandaag in de spotlights...Boef...

Dutch Cell Dogs is een stichting die met inzet van gedetineerden asielhonden een kans geeft op een gouden mand. Tijdens het verblijf in het asiel worden honden (her)opgevoed. Daardoor verbetert hun welzijn en maken ze meer kans op het vinden van een fijn thuis.

Boef, een kruising Amerikaanse Stafford-Bulldog van vijf, is een van de honden die door Dutch Cell Dogs is (her)opgevoed. En hij heeft een prachtig thuis gevonden! Zijn nieuwe bazen Fanny en Sander waren al langer op zoek naar een hond. Daarom zijn ze naar het asiel in Tilburg gegaan om zich te informeren. Met open vizier stapten ze het asiel binnen. De informatie over Boef sprak aan, maar… Boef was op dat moment met Dutch Cell Dogs mee voor een demonstratie. Geen nood! De demonstratie werd bezocht en het was liefde op het eerste gezicht. Van twee kanten. Boef verliet zijn trainer een moment om Fanny en Sander een lik te geven. Om daarna tevreden zijn zit-opdracht uit te voeren. Het bezoek aan de demonstratie was ideaal. In de drukke omgeving konden ze direct zien hoe Boef omging met andere honden en alles wat om hem heen gebeurde.

Fanny en Sander hebben de begeleiding door het asiel en alle informatie vanuit Dutch Cell Dogs als fantastisch ervaren. Er was bekend wat Boef wel en niet fijn vond, waar op gelet moest worden. Daardoor kon direct een veilige omgeving voor Boef worden gecreëerd. Boef is daarom vanaf het begin een hele gelukkige lieve hond geweest en is dat nu nog. Van de essentiële commando’s die Dutch Cell Dogs Boef heeft aangeleerd, hebben zijn nieuwe bazen nu nog elke dag profijt. Zo mogen ze bij Boef alles doen. Aan zijn neus, tanden, staart, poten zitten: verzorging laat hij in alle rust gebeuren. Ook door vreemden.

Boef is een schoothondje in het lichaam van een hond van 40 kilo. Een komiek, een charmeur, een hele blije knuffelbeer. Elke dag maakt hij zijn baas wel een keer aan het lachen met zijn rare fratsen en guitige oogjes. De combinatie van zijn stoere uiterlijk met zijn klunzige, wat sullige karakter is enorm aandoenlijk. Een gouden hond, met een gouden thuis!

Ook Boefs verhaal laat zien dat er onder herplaatsers kanjers van honden zijn en dat een herplaatser een fantastische keus kan zijn als je een hond overweegt.

Lezen hoe je dat aanpakt? Download gratis voor iPad en Adroid tablet het:

Handboek herplaatsingshonden

Op de foto's zie je Boef. De foto's zijn gemaakt door Judith de Bats.

Boef - foto door Judith de Bats

Terug naar nieuwsoverzicht